0
(0)

سکوریت کردن یک فرایند عملیات حرارتی است که بر روي شیشه هاي ساختمانی انجام می شود. این فرایند را می توان بر روي شیشه های رنگی، رفلکتیو، چاپ شده و یا لعاب خورده نیز انجام داد . این نوع شیشه که محصولی از شیشه پنجره،رفلکس دار، رنگی، چاپ شده و یا لاکی می باشد . فرایند سکوریت کردن شیشه بصورت زیر انجام می گیرد .

عملیات حرارتی :

عملیات حرارتی از گرم کردن یکنواخت جام شیشه تا دماي نرمی شیشه ( بالاي 700 درجه سانتی گراد) می باشد. شیشه گرم شده بوسیله دمیدن هوای سرد به هر دو سطح شیشه سریعا سرد می گردد . در این فرایند شیشه را تا مرحله نرم شدن در بالاي 700 درجه سانتی گراد حرارت داده، سپس سریعا به دو سمت شیشه هوای بسیار خنک دمیده می شود . در مرحله سرد سازی شیشه، لایه های بیرونی آن سریع تر از لایه های داخلی خنک می شوند که این امر موجب استحکام و دوام شیشه می گردد . در حین سرد شدن، سطوح شیشه سریع تر از مرکز آن سرد شده که موجب ایجاد تنش های دائمی و در نتیجه استحکام شیشه میشود.

69 شیشه سکوریت

مزایاي استفاده از شیشه سکوریت :

در مقایسه با شیشه خام با ضخامت های یکسان، شیشه سکوریت شده در مقابل شکستگی دوام بیشتری دارد، به صورتی که می توان گفت مقاومت مکانیکی آن بیش از پنج برابر می گردد. در صورت شکست شیشه، شیشه سکوریت به قطعات کوچک با لبه های صیقلی تبدیل می شود که قدرت برش ندارند. این امر خطر صدمه را کاهش می دهد .

موارد استفاده :

شیشه سکوریت در جایی که استحکام، مقاومت در مقابل حرارت و ایمنی مورد نظر باشد قابل استفاده می باشد. عموما شیشه سکوریت در صنعت خودرسازی برای مقابله از خورد شدن شیشه به قطعات بزرگ از شیشه سکوریت در سمت ها و عقب خودرو استفاده می گردد. در جلو از شیشه لمینیت استفاده می گردد چرا که در هنگام  برخوردضربه نمی شکند.
هنگامی که پارامتر هایی نظیر مقاومت مکانیکی و ایمنی اهمیت قابل ملاحظه پیدا می کند، شیشه مقاوم سازی شده (سکوریت) مورد استفاده قرار می گیرد. معمول ترین مورد استفاده این شیشه بدین خاطر که پس از شکست، به صورت قطعات ریز در می آید در صنعت اتومبیل برای شیشه های جانبی و عقب مورد استفاده قرار می گیرد ( برای شیشه جلو در عوض از شیشه لمینت که هنگام شکست جدا نمی شود استفاده می گردد.

در ساختمان سازی شیشه سکوریت برای سازه هاي بدون قاب مانند در ورودي و یا هر مکانی که احتمال صدمه زدن به انسان را داشته باشد قابل استفاده است . شیشه سکوریت قابلیت برش و یا فرم دهی را ندارد. تمامی فرایندها مانند سوراخ کردن ، برش و… باید قبل از سکوریت کردن شیشه انجام گیرد. شیشه های سکوریت با اعمال شوك حرارتی بر شیشه تهیه می شوند و در مقایسه با شیشه های معمولی با مشخصات یکسان در مقابل بارهای مکانیکی ، ضربه و تنش های حرارتی تا پنج برابر مقاوم تر می باشند.
نحوه خرد شدن این شیشه به قطعات ریز و غیر برنده ، مانع از بروز جراحت ناشی از شکستگی شیشه در شرایط بحرانی مانند زلزله می گردد. شیشه سکوریت الزامات استاندارد های بین المللی درباره شیشه ایمنی را کاملا برآورده می سازد. این شیشه در مقابل تنش های حرارتی ناشی از جذب انرژی خورشیدی و همچنین تنش هاي مکانیکی مانند
ضربه، فشار باد و فشارهای ناشی از وزن برف ، مقاومت مناسبی دارد.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

بین 1 تا 5 ستاره نمره دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!
تماس با ما